Så tjänade jag 2256 kr i Juni på Instagram

Välkommen till inkomstrapporten för Juni. Här visar jag hur mycket pengar jag tjänade via Instagram senaste månaden. Nu är det dags att se hur det har gått och hur mycket pengar jag lyckades tjäna på Instagram.

Att tjäna alla sina pengar från ett jobb kan vara en stor risk, vad händer om du en dag inte längre har ett jobb att gå till? Därför är det alltid smart att ha flera inkomster, helst ska det inte innebära att du jobbar flera jobb. För jobbar gör vi redan allt för mycket.

Allt började som ett roligt projekt men det visade sig snabbt att det faktiskt var möjligt att tjäna pengar snabbt på Instagram. I detta inlägg kommer jag att redovisa alla pengar jag tjänar som är kopplade till min närvaro på Instagram.

Så hur tjänade jag 2256kr på Instagram i Juni

Det här blev en fantastisk start på karriären som influencer och samtidigt ett stort mål att slå för Juli. Det är helt över mina förväntningar att jag skulle tjäna över 2000 kr på en månad efter så kort tid. Det är helt galet kul.

Jag trodde aldrig att det skulle gå så snabbt att komma upp över tusen kronor. När jag tittar tillbaka så trodde jag nog aldrig att det skulle vara möjligt att med bara några tusen följare, tjäna pengar på Instagram så snabbt.

Om jag lyckas behålla 2000 kronor per månad skulle det innebära 24 000 kronor extra per år.

Denna månad har varit relativt fartfylld och det är många faktorer som har spelat en större roll i varför det gått så bra som det gjort.

 • Ett stor del i att lyckas bygga sitt eget varumärke är att använda en diversifierad markandsföringsstartegi. En del i min strategi är att starta en blogg. Så jag skrev ett inlägg i hur du kan göra precis som jag gjorde. Starta din egen blogg och köp din eget webbadress på bara minuter.
 • Det är inte bara en marknadsföringsstrategi som ska vara diversifierad utan det bör även dina inkomster vara. Därför skrev jag ett inlägg om hur jag tjänar pengar på Lendify genom att låna ut lite av mitt sparkapital till andra privatpersoner.
 • Jag skrev en checklista om hur du kommer igång med Instagram på nolltid. Via listan fångar jag upp e-postadresser där jag kan fortsätta att bygga en god relation med mina läsare.
 • Att relationer är det viktigaste för att lyckas har jag skrivit många gånger. Därför tror jag också att det är extremt viktigt att svara på alla DM’s, mail och frågor som dyker upp. Tror jag har svarat på 60 DMs denna månad, vilket också innebär massor av nya relationer. Om du vill kontakta mig gör du det här.

Var ifrån kommer pengarna?

Tjänade pengar som influencer – Juni: 2256 kr

Totalt blev det 2256 kr. 

Uppdateringar kring målsättningar för 2017

Är du ny här är det möjligt att du inte har läst mitt inlägg om målsättningar för 2017.

Instagram
Målsättning: uppnå 20 000 följare på Instagram. 

få följare på Instagram

Resultatet för Juni är inte jättespännande. Några dagar där data föll bort men utvecklingen börjar visa en mognad. Jag kommer ändra strategi för att hitta ny tillväxt. Arbetet med att hitta nya följare är väldigt tidskrävande. Att jag tjänar pengar håller mig motiverad.

Bloggen
Målsättning: Uppnå 10 000 läsare varje månad

besökare blogg

Bloggen är det senaste tillskottet i min diversifierade marknadsföringsstrategi och vi kan se tydligt var jag la till min blogg på Instagram. Bara på några dagar har nästan 400 unika personer besökt min blogg. Det ser jag som ett stort lyckande. Nu behöver det bara hålla i sig framöver! Läs mer om hur du startar din egen blogg här.

E-post
Målsättning: Nå 100 prenumeranter. 

Just nu finns det totalt 20 stycken prenumeranter i mitt e-postsystem. Jag trodde att detta skulle vara det svåraste men det visade sig vara tvärt om. Jag har inte riktigt satt en strategi för hur jag ska arbeta med e-post-utskick. Det får komma under nästa semester.

Follow my blog with Bloglovin

7 reaktioner på ”Så tjänade jag 2256 kr i Juni på Instagram”

  1. Hej Amanda!

   Det finns flera sätt att se statistiken över sina följare. Det många gör är att göra om kontot till ett företagskonto, då får du statistik direkt från Facebook. Personligen så gillar jag socialblade.com, där får du också ut antalet följare.

  1. Hej Therese!

   Bloggsamarbete I mitt fall är då jag utfört en tjänst som anskaffats via bloggen, och där jag fick betalt. Det var många år sedan jag använde Tourn. Men vill man tjäna pengar på sin Instagram eller blogg så finns det många nätverk att titta närmare på. Adtraction som du nämnde är ett. Double, Adservice, Netbooster och Tradedoubler(gillas inte) är några fler. Min personliga favorit är helt klart Adtraction.

   1. Ok jag får försöka mig på att gilla den sidan då. Har precis blivit medlem och har lite svårt för att förstå sidan. Kanske värt att lägga tid på iallafall då. Tack för svar.

  1. Hej Malin.

   Du omvandlar ditt konto genom att gå in på det lilla kugghjulet. En bit längre ner i listan hittar du ”Växla till företagskonto”. Genom att växla till företagskonto får du fler insikter om dina följare samt möjlighet att marknadsföra dina inlägg.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *