6 Bombsäkra sätt att få fler besökare till din blogg

Du behöver inte ha miljoner besökare till din blogg varje månad för att du ska kunna tjäna pengar. Däremot är det lättare att tjäna pengar om du har fler besökare på din blogg.

Varje blogg, Instagram eller Twitter-konto är annorlunda, det viktiga är att du förstår vad dina läsare vill läsa. Hur du når ut till företag som kan tänkas vara intresserade av att synas tillsammans med dig och det du representerar. Om du lyckas med det så kan du tjäna pengar på din blogg utan att ha massor av besökare.

För att veta hur så har jag analyserat några av Sveriges största bloggare(bla. Underbara Clara, Jennys Matblogg & Blondinbella).

Glöm inte:  Det är superbilligt att starta en egen blogg just nu. Läs, Hur startar man en blogg och hur du tjänar pengar på din blogg.

Jag har listat 6 bombsäkra sätt att få fler besökare till din blogg.

1. Dina inlägg bör alltid hålla hög kvalité.

Hög kvalité kan se ut på flera sätt. En sak du kan jobba med är att innehållet alltid ska förmedla ett värde för läsaren. Ingen vill läsa en text som du har ordbajsat. Många bloggare skriver också om ämnen som berör deras läsare på djupet.
T.ex så har Gabriella Joss skrivit ett inlägg om ”Vill göra slut men kan inte”.

2. Var aktiv på Bloglovin.

Majoriteten av Sveriges största bloggare får massor av besökare från Bloglovin. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag aldrig varit intresserad av Bloglovin men nu verkar det fungera som Pinterest. Lägg upp snyggt, talande innehåll och länka till din blogg.

3. Använd fler sociala medier.

Om du har möjlighet så rekommenderar jag dig att använda så många sociala medier du orkar och där du känner att det finns användare som kan tänka sig vilja konsumera ditt innehåll. T.ex Twitter, Facebook, Pinterest, Bloglovin och Instagram är några av de absolut vanligaste Sociala medier att få fler besökare från.

4. Uppdatera frekvent.

Att ständigt uppdatera dina medier kan vara extremt påfrestande men det är samtidigt väldigt belönande. Idag konsumerar vi mer innehåll än någonsin tidigare och Moa Mattsson berättade nyligen att hon uppdaterar sin blogg runt åtta gånger per dag.

5. Bygg nya och starka relationer.

Det är viktigt att bygga relationer med sina läsare men även med andra bloggare och influencers. Glöm konkurrenter i denna värld. Du kan ha fiender men du ska inte tänka på andra bloggare och influencers som konkurrenter. Fokusera istället på att bygga nya relationer och öppna upp nya möten.

6. Skriv rubriker som är tilltalande.

Titta på Aftonbladet, Nyheter24 och Buzzfeed så ser du hur viktigt det är att ha rubriker som är clickbait men se till att det finns ett värde på insidan annars tappar du besökarna lika snabbt som du lurat dom till din sida.

Aftonbladet skrev en artikel förra veckan om att allt fler slutar jobba för att leva sin dröm. Precis som jag skrev här, är möjligheterna enorma. Skapa en blogg eller ett konto på Instagram och börja tjäna pengar på internet!

6 reaktioner på ”6 Bombsäkra sätt att få fler besökare till din blogg”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *