Revolut – Läs det här innan du använder Revolut

Revolut är inte bara ett betalkort utan ett riktigt bra alternativ till vanliga kreditkort. I appen kan du växla valuta, få bra säkerhetsfunktioner på kortet, handla online med virtuella kort, småspara till gemensamma mål, en global ”swish”-funktion. Där allt sköts smidigt via appen som kortet är kopplat till. Direkt är valutan på kortet i euro och valutapåslaget är som bortblåst.

Varför Revolut?

Årsavgift & räntor

Årsavgift0 kr
Ränta0,00 %
Effektiv ränta0,00 %
KorttypVisa
Valutapåslag0,00 %
Revolut Standard0 kr / månad
Revolut Premium79 kr / månad
Revolut Metal140 kr / månad

Här är en lista med fördelar över Revoluts kort & app.

 • Revolut support är uppen 24 timmar om dygnet
 • Skicka och ta emot pengar från andra, liknande Swish.
 • Växla 29 olika valutor till dagens växlingskurs.
 • Ta ut kontanter från bankomater utomlands utan uttagsavgift.
 • Tillhörande Mastercard-betalkort.
 • Dina pengar i Revolut skyddas av EU:s insättningsgaranti upp till €100 000.
 • Spärra kortet i appen, du kan även ta bort spärren själv.
 • Generera virtuella kreditkort.
 • Skapa budget och sparkonton med mål.
 • Spara öresavrundningen automatiskt.
 • Statistik över hur du använt dina pengar.
 • Se växlingskursen i realtid.
 • Sätt upp regler för valutaköp.

Kort med hög säkerhet

 • Sätt in begränsad summa
 • Lås med ett knapptryck
 • Avspärra PIN
 • Platsbaserad säkerhet
 • Inaktivera magnetremsan
 • Avaktiera kontaktlös betalning
 • Inaktivera bankomatuttag
 • Avisering vid köp
 • Avaktiera onlinetransaktioner

Skicka pengar med Revolut

 • Skicka pengar utomlands med 0,5 % i fast avgift.
 • Skicka och ta emot pengar med andra Revolut-användare. Transaktionen sker direkt, precis som med Swish.
 • Sätt upp återkommande betalningar för att betala t.ex andrahandshyra.

Revolut och Swish

 • Med Revolut kan du skicka & och ta emot pengar, precis som med Swish. Tyvärr finns ingen integration mellan Swish och Revolut än. Revolut säger att implementera BankID och Swish är de mest efterfrågade funktionerna för Revolut i Sverige.
 • Du kan använda Revolut och Swish samtidigt. Swish är kopplat till ditt mobilnummer så du behöver inte oroa dig över att Swish ska försvinna.
 • Du kan inte Swisha utomlands men du kan skicka pengar med Revolut till andra användare utomlands.

Revolut är inte bara ett betalkort. Det är otroligt smidig betalningslösning, allt hanteras via en appen som kortet är kopplat till. 

Det är främst en anledning som gjorde mig intresserad av Revolut, den låga växelkursen. Med Revolut betalar du nämligen samma avgift som bankerna betalar när du växlar eller köper valuta. Utöver det så finns fördelar som att växla 150 olika valutor direkt i appen och mängder med säkerhetsfunktioner som inte finns tillgängliga hos traditionella bank/kreditkort.

Växelkursen hos Revolut

I Revoluts app kan du enkelt växla pengar med ett par knapptryck. Det är både billigare och säkrare än att besöka ett växelkontor. Genom att använda Revolut blir det 0,5 – 8 % bättre växlingskurs om man räknar med avgifterna som de andra alternativen har. Här är några Exempel på varför Revolut blir billigare att använda.

I september 2019 kunde följande växling ske:

Revolut – Växla i appen och betala 9,7076 kr för 1 USD. Efter du växlat betalar du med den lokala valutan med kortet. Ingen valutaväxlingsavgift tillkommer. Växling på 50 000 kr per månad debiteras dock med 0,5% i avgift. 

MasterCard – Betalning med MasterCard och kursen vid köp var på 9,7286 kr per USD, dvs. mindre än 1% dyrare än Revolut. Sedan tillkommer ofta en valutaväxlingsavgift. Bank Norwegian (resekreditkort) har 1,75 % som växlingsavgift. Detta alternativ blir ca 2% dyrare än Revolut. 

Växlingskontor – Samma dag hade ett av Sveriges största växlingskontor en kurs på 10,3633 kr för 1 USD. dvs. ca 6 % dyrare än Revolut. I andra valutor gavs ännu större kursskillnad. Skillnaden på polsk valuta var hela 7,5%(!!!). 

Köp valuta automatiskt

Med Revolut kan du automatiskt köpa valutor på specifika målkurser. Genom att ange i appen när valutan ska köpas så sker köpet automatiskt när valutakursen når det mål du satt. Du kan även få en notis när valutan når en viss nivå. Med det sagt kan Revolut användas som ett bra verktyg vid valutahandel.

Resekort utan uttagsavgift & valutapåslag

Valutapåslag – Till skillnad mot många debet- och kreditkort har Revolut inget valutapåslag tack vare att växlingen sker manuellt i appen. 

Uttagsavgift – Varje månad kan 2000 kr tas ut utan kostnad därefter kostar uttag 2%. 

Årsavgift – Revolut har ingen årsavgift. 

”Revolut standard är något som alla resenärer borde ha med sig på resan”   – Alex Waltner via ValutaRapport.se

Kredit / bankkort med hög säkerhet

Oavsett om du är på resande fot eller inte har Revolut många funktioner som gör att det till ett av de säkraste korten och betydligt säkrare än de vanligaste korten.

 • Ladda kortet med begränsad summa

Ladda kortet med en begränsad summa via banköverföring eller med ett annat kreditkort. På så sätt kan du ha full kontroll på att personen med kortet aldrig spenderar mer än beloppet du satt in.

 • Lås eller lås upp direkt i appen

Till skillnad mot vanliga kort som behövs spärras om du tappat det så kan du enkelt låsa kortet. När du låser kortet går det inte att använda och du kan leta en stund till innan du spärrar det. Du kan även inaktivera kortet helt genom att anmäla det slutet.

 • Lås upp spärrad PIN-kod

Vanliga bankkort spärras efter du slagit in fel pinkod några gånger. I Revolut-appen kan du enkelt låsa upp kortet.

 • GPS-lokalisering

Genom att ha GPS påslagen har Revolut koll på var du och ditt kort befinner er. På så sätt hindras du från kortbedrägerier.

 • Inaktivera magnetremsan på kortet

Ett vanligt sätt att bli av med sina kortuppgifter är att få sitt kort kopierat. Genom att inaktivera magnetremsan hindrar det tjuven från att sno dina kortuppgifter.

 • Avaktiera Blipp-betalning

I appen kan du enkelt slå på och av ”Blipp”-funktionen. 

 • Inaktivera bankomatuttag

Funktionen hindrar uttag i bankomater. Bara för några dagar sedan kunde vi se hur en äldre kvinna blev av med sitt kort och tjuvarna tog ut 8500 kr i närmsta bankomat.

 • Notis vid köp

Vid varje köp skickas en notis till din telefon. I notisen kan du läsa var köpet gjordes och för vilket belopp.

 • Inaktivera köp online

Om du använder denna funktion kommer kortet inte fungera online. 

Via appen hittar du alla dessa säkerhetsfunktioner och det blir tydligt att Revolut är betydligt säkrare än de flesta andra kort som finns tillgängliga. Ett perfekt kort att ge sina barn och samtidigt ha full koll på hur det används.

“De svenska storbankerna har utnyttjat sina kunder i åratal med ändlösa avgifter och skitdålig teknologi” / Nikolay Storonsky, Revolut (Källa Breakit)

Revolut Barn / Youth

Under 2020 ska Revolut släppa ett barnkort, det innebär att du som förälder har 100% kontroll över kortet som ditt barn använder. Revolut Youth gör det möjligt att föra över veckopengen och observera hur ditt barn spenderar eller investerar sina pengar.

Så tjänar Revolut pengar

Eftersom Revolut har så låga avgifter börjar man snabbt att fundera på hur de faktiskt tjänar några pengar.

Det finns en valfri abonnemangsavgift. Det finns avgifter på övertransaktionering vid kontantuttag, kortleveransavgifter och valutakursavgifter under vissa omständigheter. Företagskunder betalar också avgifter beroende på deras abonnemang.

Revolut Standard – Ingen månadskostnad. Ditt första Revolut kort är alltid gratis.

Revolut Standrd

Revolut Premium – 77 kronor per månaden.

Revolut Metal – 140 kr per månad.

31 reaktioner på ”Revolut – Läs det här innan du använder Revolut”

 1. Revolut Premium – 77 kronor per månaden.

  Revolut Metal – 140 kr per månad.
  Vad är fördelarna med dessa kort?
  Med vänlig hälsning
  Arne Thorn

  1. Hur då? Jag blev utslängd från Revolut! De bara avslutade mitt konto och jag har aldrig fått en enda förklaring!! Skulle ALDRIG skaffa Revolut igen!! Aldrig! Det finns NOLL support när man behöver och det som finns är på engelska!

   1. Men hallihallå!! Det är viktigt att läsa på innan man ingår i ett avtal med en kreditkortsleverantör även om produkten verkar krånglig. Förresten, läste du avtalen på engelska? Jag hade lätt för engelska i skolan och för mig gick det även bra att ta sig igenom revoluts engelska avtal. Något gott fick jag med mig från plugget iafl 😉

 2. När kommer andra sätta in pengar direkt på barnens kort? Så en annan slipper sitta o föra över när familj o släkt vill ge pengar till barnen

 3. Är också fundersam. De vill hela tiden att man tar en bild på sin ID-handling och detta har jag gjort flera gånger i oktober månad, och det är svårt att veta om ID-handlingen är har blivit godkänd eller inte..

 4. Hej
  Jag trodde Revolut skulle vara ett alternativ
  MEN
  läs detta och fundera om det är värt att RISKERA långdragna problem som innebär att ni inte får tillgång till egna överförda pengar på Revolutkontot och inte får tillbaka dem till det svenska bankkontot förrän efter 2 MÅNADER och mycket stor hjälp av SEB s utlandskundavdelning.
  När Covid började bedömde jag att guld skulle bli bra investering. Överförde därför ca 1,5 milj SEK till mitt Revolut för växling innan köp av guld som då stod i 1480$. Revolut godkände inte överföringen trors att den utfördes från mitt SEB konto (som jag varit hos sedan ca 1980). Revolut ville ha ursprungsinformation. De fick kopia på utbetalning från en kapitalförsäkring hos Skandia på ca 2,5 milj SEK som överfördes från Skandia till mitt SEB konto. Revolut godkände inte detta MEN jag fick inte tillgång till mina 1,5 milj SEK förrän efter 2 månader med säkert 100 ”chattmail” och hot om The Finance Ombudsman och Scotland Yards bedrägeriavdelning. Till slut verkade det som att SEB s residence-avdelning (jag är bosatt utomlands) lyckades ordna fram pengarna. Stort tack till dem.
  När jag äntligen fick tillbaka mina pengar var guldet uppe i nästan 2000$.
  Tack Revolut för förlusterna !

  Revolut bad om ursäkt för ett par månader sedan och ”betalade” årsavgiften på 82€ och meddelade att mitt konto var öppnat igen.
  Jag provade nu att överföra en struntsumma för att se om Revolut fungerar MEN döm om min förvåning när dessa 15000 SEK inte accepteras och förklaringen är att pengarna kan inte godkännas pga 4 alternativ; växling av kryptovalutor, land, bank eller annan enhet dvs endast bank eller land är aktuellt i mitt fall.
  Revolut anser alltså att Sverige eller SEB inte är godkänt ursprung för överföring av SEK. Minst sagt uppseendeväckande. Vid kontakt med SEB är de mycket förvånade över Revoluts agerande. De kontrollerade dessurom om Revolut är godkönda för bankverksamhet i Storbrittannien och det är de faktiskt.
  Nu vet ni vad ni kan råka ut för så valet är ert.

  1. Konstigt du. Jag överförde 160.000 från norsk bank till Revolut hemmahörande i Sverige utan nå som helst problem eller frågetecken.

  2. Uuuuuu jag skulle aldrig våga använda REVOLUT för så mycket pengar som du gjorde- ja kaffepengar kan jag stoppa in där -några 100 lappar ja -men till och med det är för mycket. 1.5 mille hos REVOLUT ? MY GOD. Ja de är billiga men man får så jäklars mycket huvudverk att det inte lönar sig med att överhuvud -taget befatta sig med deras skräp.

  3. Tack ,jag är rädd om vad jag har och tänker inte visa , mitt tidigare intresse,skaffar därför inte sådant kort! Tack till alla ni som skrev!

 5. Hej. Jag skaffade Revolut. Och undrar hur eller var man kan spara sin kort. Tex. Om jag stänger App och efteråt vill lägga till pengar måste varje gång måste ta bild på kort eller skriva för hand siffror . Hur eller var kan jag aktivera att den ska komma igång utan att behöva skriva de varje gång. Hittar inte i inställningar. Tack. Mvh Carol

 6. Hej!
  Följande hände mig 2021-11-03:
  Telefonen kraschade, nollställlning = noll appar = noll access till bank (Swedbank”. Detta medförde (på ledig dag – annars ta ledigt):
  1. Besöka bank för ny säkerhetsdosan då denna var defekt
  (legat oanvänd för länge) samt att inget kan göras via mobilen om Bank-ID appen installeras på nytt!??!
  2. Med ny dosa, nya strul, när Bank-ID skull aktiveras.
  3. Mer strul när ”Utökad Bank-ID skulle aktiveras, ”Fortsätt-knappen” var high lightad….
  4. Ringer bank på telefon, efter allt babbel där, blev jag hänvisad till IT-supporten.
  5. Ringer IT-supporten, plats 24, 48 minuters väntetid!!!!
  6. Inget fel, bootar om dator, loggar in på bank, till slut lösning på Bank-ID historian!

  Jag har haft mitt Revolutkort i 2 år, och vid samma problem som ovan behövs följande göras:
  1. Ladda ner app
  2. Logga in
  3, Bekräfta Autentiseringen
  4. Ta en selfie
  5. Vänta max 2 min
  6. Klart!
  Med Revolut hade jag access till bank under 5 minuter och detta tog 2,5 dag hos Swedbank.
  Behöver mer sägas?

 7. Hello! I have tried many times to get in touch with you without any success. It’s very important for me to communicate with and since I don’t have any way to do it, please send me immediately your email address so that I can send you an email. I can’t find either your email address neither your telephone number so I will be thankful if you get in touch with me by any of the above mentioned ways.
  My email address is inglessivanna@gmail.com. You can also give me a call to +46 (0)70 7892493.
  Thank you very much,
  Vanna Inglessi

 8. Hello! I use to send money to my friend throug Revolut. He got an account and i dont. But now demand revolut me to get an account to send him money. Why is it so?

 9. Revolut Standard – Ingen månadskostnad. Ditt första Revolut kort är alltid gratis. Does it means that it will be free first yera Standrad Revolut or it will be free unlimited time?
  Does it work with Bankid? or dosa? Does it give visa card, and how much it will cost?

 10. Va din personliga integritet!
  Spelar ingen roll då allt ER SÅ BRA Å BILLIGT” Nä jag betalar nog hellre en liten avgift å slipper att ha mitt ”face” i en database som är lokaliserade gudvet var! Å att ha gps kopplad till användning av kortet är direkt idiotiskt du kan ju lämna över dina nycklar till boendet å bil på en gång!
  Men som sagt den siste idioten är inte född ännu !

 11. Hej Jag har en fråga… Om jag öppnar ett konto hos er, och sätter över en summa pengar. Kommer det att synas när jag skiljer mig från min fru? Hon kommer inte begära någon bodelning via advokat, men kommer kontot bli synligt för vår nuvarande bank?
  (Handelsbanken)
  MvH

  Cai Parma

  1. Hej.
   Jag har haft mitt revolut sedan 2022 och har varken synts på mina två lands deklaration. Så nej. Din bank har Ingen som helst insyn i andra länders banker. Det är evt skatteverket. Men det har som sagt inte synts nåt på nån av mina två länders deklarationer. Såvida tanten inte får nys om det, då kan hennes advokater börja gräva i det.

 12. Hej! Jag lyckas inte föra över pengar från revolut till mitt svenska konto. Ibannummer 24 siffror funkar men revolut accepterar inte mitt bankkonto på 11 siffror utan insisterar på att det ska vara 5 + 10 siffror. Jag har varit i kontakt med min svenska bank men de insisterar på det är 11 siffror som gäller. Någon som har erfarenhet av detta och vet hur man ska gå vidare?

 13. Om jag sätter in pengar på kortet , kan jag då ta ut mer än 2000 kr i månaden när jag är utomlands? Slippa dom 2 %.

 14. I’ve had Revolut for 2 years now and it has been fantastic. I’ve been living in Sweden for the same time and working remotely abroad which has meant I’ve not been able to get a Swedish bank account even with having a personal ID. This means no BankID. I would love if we could get BankID with Revolut

 15. Om jag sätter in pengar för att betala en kostnad på Bybit och får in pengar där, kan jag då flytta dom till Swedbank lite snabbt?

 16. Det har dragits 120 kr från mitt konto med Revolut!! Jag har varken kort eller app o inget handlat vid den tidpunkten 17/2 2024

  1. Om du inte har varken kort eller app, hur vet du att det dragits 120 kr från ditt konto? Eller menar du att det dragits från ditt vanliga bankkonto med hänvisning till Revolut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *