öka google adsense cpc

7 tips hur du tjänar mer på AdSense – Få en högre CPC och CTR

Så du använder Google AdSense för att tjäna pengar med din hemsida eller blogg och letar efter fler sätt att öka AdSense-intäkterna?

Nåväl, du har kommit till rätt ställe, för i den här artikeln kommer jag att dela med dig flera tips och metoder som du kan använda för att tjäna mer från dina AdSense-intäkter. Google AdSense är ett av de bästa sätten att tjäna pengar på din hemsida, särskilt om du är nybörjare eller om du inte har den tid eller färdigheter som krävs för att tjäna pengar på din hemsida med andra metoder som till exempel affiliate-marknadsföring.

Även om det är relativt enkelt att få godkännande för ett Google AdSense-konto (Tips: Se till att du har massor av högkvalitativt och unikt innehåll på din sajt innan du ansöker), så kan det vara svårt att försörja sig på det, särskilt om du inte tillräckligt med kvalitetstrafik på din sajt. Många utgivare ber mig om hjälp med hur de kan öka AdSense CPC eller CTR och den totala AdSense-intäkten. Så i det här inlägget ska jag göra mitt bästa och förklara sju tips som kan hjälpa dig att öka dina AdSense-intäkter.

Nu lovar jag inte att du kommer att se en enorm ökning av dina AdSense-intäkter eftersom allt beror på vilken typ av hemsida du har och kvaliteten på den trafik du får. Teoretiskt sett, om du följer dessa tips, bör du kunna se någon form av förbättring. Ibland kan du till och med se små nedgångar, så se till att övervaka dina AdSense-rapporter kontinuerligt efter att ha implementerat var och en av dessa tips.

Så kan du tjäna mer på AdSense – Tips för 2021 och framåt

1. Optimera annonskategorier

Även om det inte riktigt rekommenderas av Google AdSense kan du faktiskt gå in på ditt konto och blockera vissa kategorier av annonser som du inte vill visa på din hemsida. I allmänhet finns det annonser från vissa kategorier som har lägre eller högre CPC jämfört med andra. Ibland är det bra att experimentera och se om intäkterna ökar när du blockerar vissa annonskategorier från att visas.

Du kan inaktivera annonskategorier genom att gå in på ditt Google AdSense-konto och bläddra till Blocking controls > Content > Categories. Observera att Google AdSense inte råder dig att göra detta eftersom det kan leda till en faktisk minskning av intäkterna och inte en ökning, men du vet aldrig förrän du testar det själv, så jag föreslår att du ger det ett par dagar .

Join the discussion

Max Hänni