Avanza vs Nordnet – Så utnyttjar du systemet [2020]

Avanza vs Nordnet 2020 – vilken tjänst är bäst för aktiehandel? Använd båda och utnyttja systemet till 100%!

Både Avanza och Nordnet är tjänster som funnits länge och erbjuder bra möjligheter för nybörjare och erfarna handlare. Men som ny sparare vilken tjänst är bäst och behöver du verkligen välja?

Vilken nätmäklare ska jag välja?

När du väl bestämt dig för att börja spara i fonder och aktier blir nästa fråga, vilken nätmäklare ska du välja. Inget rätt eller fel och i slutändan kokar det ner till en smaksak. De mest populära nätmäklarna i Sverige är Avanza och Nordet.

Det kostar inget att ha ett konto hos en nätmäklare och du kan när du vill öppna ett konto hos en ny mäklare. Att flytta sina aktier är helt kostnadsfritt.

Utnyttja systemet och välj båda

Det bästa du kan göra är att skapa ett konto hos både Nordnet och Avanza. Att ha ett konto hos båda gör att du kan spara mer i aktier utan att behöva betala avgifterna(courtage). Bankgarantin gäller även hos båda nätmäklarna.

  • Handla upp till 130 000 utan courtage(avgifter)
  • Båda nätmäklarna har bankgaranti

Besök Avanza < > Besök Nordnet

Avanza är lättast att använda och bäst för nybörjare

Från min erfarenhet så är Avanza lättast att använda och bäst för nybörjare. Det verkar även som att många andra delar samma den uppfattningen. Anledningen är att Avanzas gränssnitt är lättanvänt, tydlig navigering och utseendet är allmänt tilltalande.

Om man läser kommentarer på forum och bloggar så blir det snabbt klart att nästan alla tycker att Avanza har en snyggare och mer lättanvänd webbsida. Många pratar också att Avanzas gränssnitt är mer intuitivt och lättare att förstå även om man aldrig har använt det innan. Detta gör det lättare att handla och hitta den information man behöver. Jag håller med om detta och om du är en småsparare som inte har handlat med aktier tidigare så är Avanza ett betydligt bättre val som gör det lättare att komma igång. Avanza erbjuder också betydligt snabbare kundtjänst om man har frågor eller behöver hjälp. Om du måste ställa frågan om Avanza eller Nordnet är det bästa valet så är mer nybörjarvänliga Avanza oftast det bästa valet.

  • – Aktiemäklare

Avanza Courtage

Handla aktier utan avgifter hos Avanza upp till 50 000 kr därefter behöver du investera kommande belopp hos Nordnet. Nedan ser du en överblick av Avanzas avgifter.

 StartMiniSmallMediumFast pris
Rörligt courtage0 %0,25 %0,15 %0,069 %0 %
Lägsta courtage
0 kr1 kr39 kr69 kr
99 kr
Summa:50 000 kr15 600 kr15 600 - 46 000 kr46 000 - 143 500 kr143 500 kr

  • Med courtageklass Start handlar du aktier för 0 kr per order på Stockholmsbörsen.
    På övriga instrument och listor gäller courtage enligt Mini.
  • Med courtageklass Mini handlar du aktier för endast 1 kr per order upp till 400 kr. För affärer över 400 kr betalar du istället ett rörligt courtage på 0,25 %.
  • Med courtageklass Small handlar du aktier för endast 39 kr per order upp till 26 000 kr. För affärer över 26 000 kr betalar du istället ett rörligt courtage på 0,15 %.
  • Med courtageklass Medium handlar du aktier för endast 69 kr per order upp till 100 000 kr. För affärer över 100 000 kr betalar du istället ett rörligt courtage på 0,069 %.
  • Med courtageklass Fast Pris behöver du aldrig betala mer än 99 kr per affär.
Join the discussion

Max Hänni