SearchIntent släpper nybörjarguide i sökmotoroptimering

Sökbyrån SearchIntent har precis släppt en riktigt bra guide i SEO, skriven för nybörjare men intressant och lärorik även för de med lite djupare kunskaper. 

Disclaimer: Jag har inte skrivit guiden själv, men jag är medgrundare till SearchIntent och är därför långt ifrån opartisk. Dock skriver jag under på vartenda ord som står där – guiden är dessutom pedagogisk, lättläst och avgränsar sig till det mest väsentliga. Helt enkelt perfekt för den som vill självutbilda sig på fritiden.

Ni som är nybörjare inom SEO, läs gärna guiden och återkoppla med feedback. Den sista delen (del 4) är nämligen inte publicerad ännu så det finns utrymme att inkludera svar på era vanligaste frågor.

För dig som vill lära dig mer

Tycker du att du kan det mesta i guiden och vill du fördjupa dina SEO-kunskaper? Då rekommenderar jag att du läser amerikanska SEO-genier. Min personliga favorit är Brian Dean, som driver sajten Backlinko där han regelbundet publicerar artiklar.

Bland annat skrev han nyligen ett läsvärt blogginlägg med rubriken “How to become an SEO-expert: The definitive guide”.  Britney Muller på alltid läsvärda SEO-bloggen Moz är också en personlig favorit, titta gärna på videon som handlar om hur du belönas av Google med en “featured snippet”, ni vet den där lilla rutan som visas ovanför sökresultaten på vissa frågor.

Har ni fler favoriter? Tipsa mig gärna. 

Vi ses i sökresultaten!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *