Hög avkastning (15%!) sedan start med Lendify

Så nådde jag 15% avkastning på 12 månader genom att investera i P2P-platformen – Lendify

P2P-lån är beroendeframkallande och roligt” – Max

För mig började investeringarna på Lendify som ett alternativ till de låga sparräntorna på marknaden. Med en skeptisk infallsvinkel investerade jag 1000 kr på tre-fyra lån. Idag, 12 månader senare, har jag 13 000 kr investerat på 350 olika lån. Lendify beräknar att jag har 15,04% avkastning sedan start.

15% avkastning lendify

Så beräknas avkastningen på Lendify

Avkastningen beräknas från din första investering som summan av samtliga investeringars avkastning (efter avgifter men före skatt) varje månad dividerat med din genomsnittliga utlåning sedan start.

privatperson betalar tillbaka sina lån

Så gjorde jag för att få 15% avkastning på 12 månader

Innan vi går in på exakt hur jag har investerat behöver vi känna till Lendifys kreditklasser.

Lendify använder sig av sex kreditklasser där varje lån tilldelas en kreditklass. Kreditklass A representerar högsta kreditvärdighet och F representerar lägsta. Varje kreditklass kommer med en förväntad kreditförlust. Kreditklass A har en förväntad kreditförlust på 0,06% och Kreditklass F har en förväntad kreditförlust på 3,98%.

Lån med hög risk i kreditklass F

Som jag berättade tidigare började investeringen som ett test med pengar jag har råd att förlora. Om ni följt min blogg vet ni att jag gillar att tjäna pengar online. Jag började med att investera 1000 kr i fyra lån med hög risk alltså Kreditklass F.
högrisk lån

Manuell investering

99% av mina lån är gjorda genom så kallad manuell investering. Det innebär att jag inte använder ett Autoinvest-konto.

Autoinvest innebär att om du väljer något av Lendifys Autoinvestkonton investerar du enkelt i en bunt av olika lån till kreditvärdiga låntagare, sedan sköts resten automatiskt.

Riskspridning & diversifiering

Många små belopp spritt över ca 350 lån. Att lägga alla ägg i samma korg är ett välkänt begrepp som syftar på att det är viktigt att sprida risken. Därför har jag som regel att aldrig lägga över 25 kr i samma lån. Det har dock hänt.

Köpa lån på andrahandsmarknaden

Det tjusiga med att investera i lån på andrahandsmarknaden är att du kan köpa lån där du ser att låntagaren faktiskt betalar sina räkningar. Helst brukar jag köpa lån där de senaste fyra avierna har blivit betalade.

Det finns även möjlighet att köpa lån där säljaren av lånet är beredd att sälja på minus för att få ut sina pengar i kontanter.

Köpa lån på andrahandsmarknaden lendify

1 reaktion på ”Hög avkastning (15%!) sedan start med Lendify”

  1. Väldigt bra jobbat med tanke på att du kört manuellt, och bra teori om spridningen.

    Tänkte kolla, hur har det gått med köpen av existerande konton? Jag har aldrig provat det (mestadels kört auto-lång), men är intresserad!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *