Året 2017 – Då jag blev influencer & sa upp mig från jobbet

Året 2017 skulle bli det år jag blev influencer och sa upp mig från jobbet för att leva drömmen. Men hur gick det egentligen?

Uppföljning av målsättningar 2017
Sa upp mig från jobbet & tjänar pengar på nätet

Uppföljning av målsättningar för 2017

Först vill jag börja med att följa upp målen som jag satte för 2017 i det här inlägget. 

Målen för 2017 såg ut såhär.

#1 Bli en influencer
Instagram – Antal följare – 20 000
Bloggen – Antal läsare – 10 000 per månad
Nyhetsbrev – Antal prenumeranter – 100

Jag skulle bli en influencer och för att nå till den nivån räknade jag ut att 20 000 följare på instagram var tillräckligt för att göra min profil tillräckligt inflytesrik bland andra svenska influencers och samtidigt attrahera lagom stora företag.

Antal följare på instagram

Så hur gick det? I dagsläget har jag 3600 följare och jag toppade precis under 4000. Vad gick fel? Varför nådde jag inte målet? Tiden och engagemanget som krävs för att attrahera människor på instagram idag är bokstavligen brutal. Jag gav upp Instagram när jag insåg att tiden för allt annat som jag tyckte var roligt försvann. Min förståelse för influencers har ökat markant och jag är mäktigt imponerad över er alla. Mission failed. 

Antal läsare på bloggen

besökare på bloggen

Målet på 10 000 läsare på bloggen var möjligtvis lite väl ambitöst och med 1370 besökare i Decemeber kan vi se att jag har en bit kvar. Däremot är jag helt säker på att jag kommer att uppnå målet nästa år. Mission failed.

Prenumeranter på nyhetsbrevet

läsare av nyhetsbrev

Det är faktiskt helt magiskt hur många som vill följa nyhetsbrevet. Nästan 120 personer har signat upp sig på att ta emot epost från mig. Tyvärr har jag inte skickat så mycket nyhetsbrev som jag önskat och det beror på att jag inte haft något tillräckligt vettigt att skriva. Det kommer så håll i hatten! GOAL.

Sa upp mig från jobbet och tjänar pengar på nätet

Om jag inte blev en influencer 2017 så skulle jag åtminstone säga upp mig från jobbet och tjäna pengar på nätet.

Det började med att en vän till mig skrev ett inlägg om affiliate marketing här på bloggen och kort därefter så började jag även tjäna pengar på nätet men inte via affiliate marketing.

Det började faktiskt med att en person kontaktade mig här på bloggen och frågade om jag kunde sälja en länk till hens ebutik för 500 kr. Absolut, världens lättaste pengar tänkte jag och sålde en länk. Snabbt insåg jag att jag kunde via instagram hitta fler länkar och sälja till samma person. Kommande vecka så var hyran betald och jag bestämde mig för att nu var det dags att säga upp mig från jobbet. Sagt och gjort(det var jobbigt). Sedan dess är jag fri. Fri att få tjäna pengar på mitt sätt och styra mina dagar efter min vilja.

Varför vill folk köpa en länk? För att en hemsida ska komma högre upp i Googles sökresultat så krävs det oftast att andra hemsidor länkar till denna hemsida.

TDLR: Blev ingen influencer, sa upp mig från jobbet och började tjäna pengar på nätet. Fakturerar via frilansfinans och bestämmer över mina egna dagar.

Nu tänkte jag skicka ett nyhetsbrev till mina läsare med en guide hur de faktiskt kan tjäna pengar på nätet utan trams. Målsättningar för 2018 är på G.

Gott nytt år mina vänner!

Join the discussion

3 comments
Max Hänni