3 verktyg som varje influencer måste använda

När du bestämt dig för att bli influencer kommer att du märka hur många extra  saker du måste hinna med varje dag. Det är inte bara att lägga upp en bild på Instagram och sen är det klart. Nu visar jag mina bästa verktyg för att underlätta vardagen som influencer.

Som influencer förväntas du lägga upp nya bilder regelbundet och det låter som en lätt match att bara ta en bild och lägga upp. Det många inte förstår att det är otroligt mycket arbete bakom varje bild. Rätt plats ska hittas, bilden ska fotas och sist men inte minst, redigeras. Beskrivningen ska skrivas och bilden ska schemaläggas.

Adobe Lightroom

redigera bilder i adobe lighroom
Att redigera bilder kan vara jobbigt men Lightroom gör det garanterat mycket lättare. Det är inte lika avancerat som Photoshop utan är mer lämpat för att göra små förädlingar på dina bilder. Personligen gillar jag att ladda ner en bunt med förinställningar(presets på engelska) som fungerar som filter i Instagram. Då är det enkelt att bara lägga till samma förinställning varje gång och dina bilder får samma känsla i ditt flöde. För att få tillgång till Lightroom måste du köpa Adobe Creative Cloud, där ingår Lightroom och massor av andra program för designers och fotografer.

Läs också: Varför du ska bli en influencer nu!

Planoly

schemalägga bilder med planoly

När bilden är tagen och redigerad så ska den publiceras. Jag personligen spenderar några timmar med att ta bilder och sen några timmar för att redigera dessa. Därefter är det dags att skriva en text och lägga till dom i publiceringsschemat. Förut satt jag varje kväll och försökte komma på vilken bild jag skulle lägga ut och vad jag skulle skriva. Det kunde lätt ta flera timmar och innebära väldigt mycket tidspress. En god vän till min introducerade ett verktyg som finns både som app och hemsida, det heter Planoly.

FollowInsight

Instagram verktyg followinsight

En av grundstenarna till att bli en influencer är relationer och hur ska du kunna hålla reda på alla dina följare utan ett bra verktyg. FollowInsight har också fler funktioner som tillåter dig att spara massor av tid. En av de viktigaste faktorerna för influencers är din engagement level, alltså hur engagerade dina användare är av ditt innehåll. FollowInsight låter dig också ta bort spökföljare vilket genast ökar ditt engagemang. Min stora favorit är massavföljaren vilket gör att du kan avfölja en mängd personer snabbt och enkelt. Ett måste alltså.

Osäker på var du ska börja? Börja här.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *