Hur laddar man ner YouTube-videos 2020 (Steg För Steg)

YouTube är världens största videoplattform på begäran. Faktum är att över 30 miljoner besökare tittar på 5 miljarder videor varje dag på YouTube. Om du vill spara videor för att titta på senare måste du lära dig hur du laddar ner YouTube-videor effektivt.

Du kan ladda ner YouTube-videor till format som MP4, AVI, MPEG och mer. Eller om du bara behöver ljud kan du konvertera YouTube-videor till MP3-filer. Med så många sätt att ladda ner och få tillgång till videor på begäran skapade jag denna resurs med de senaste sätten att ladda ner YouTube-videor i år. Innan du börjar är det viktigt att veta om det är lagligt att ladda ner videor på detta sätt.

Är nedladdning av YouTube-videor lagligt?

YouTube har en ganska flexibel användarvillkor som avgränsar vad en tittare kan eller inte kan göra på plattformen. Nedladdning av videor utan förhandsgodkännande, försäljning och intrång i upphovsrätten är brott mot plattformens servicevillkor. YouTube betraktar det som ett brott som kan verkställas vid en domstol. Därför har många YouTube- till MP3-omvandlare specialbestämmelser där de endast tillåter konvertering av videor som är offentligt tillgängliga på YouTube. Vissa konverterare har också plattformar för berörda personer för att väcka ett klagomål om intrång i upphovsrätten, i vilket fall videoklippet omedelbart blockeras från konvertering. Men du kan vara säker på att de flesta av de omvandlare som finns tillgängliga på marknaden är laglydiga med ett korrekt protokoll för att säkerställa lagligheten i deras handlingar.

Så laddar du ner videos – steg för steg

Nedladdning av videor från YouTube kan vara enkelt, enkelt och ganska snabbt. Det finns många sätt att göra det – och vi tittar på dem alla en efter en. Det mest enkla sättet att ladda ner YouTube-videor är att använda videokonverterare.

Metod 1: Ladda ner YouTube-videor med hjälp av ett verktyg.

1. Välj ett nedladdningsverktyg / omvandlare.

Välj först det bästa nedladdningsverktyget för YouTube till video som du kommer att använda.

Välj först och främst det verktyg som är kompatibelt med ditt system. Det finns olika system på marknaden, som Windows, Mac, iOS, Linux och Android. Beroende på vilket operativsystem du använder kommer dina val sannolikt att variera. Det finns FLVTO – ett verktyg som är kompatibelt med Linux, Windows och Mac.

Du kan också välja baserat på om ett verktyg är gratis eller inte. Det finns några fantastiska gratisverktyg, men de betalade versionerna är vanligtvis mer funktionsrika. Några exempel på sådana verktyg är 4K Video Downloader och AVC. Medan gratisversionerna är ganska kraftfulla, erbjuder premiumversionerna vanligtvis bättre ljud- och videokvalitet, batchnedladdningsfunktioner och det större alternativet för filformat.

Du kanske också vill välja mellan ett webbläsarbaserat verktyg eller ett nedladdningsbart verktyg. Du kan bli överväldigad av det stora utbudet av tillgängliga videokonverterare. Det är lite utmanande att avgöra vilken som passar dig bäst.

Här är några funktioner som är viktiga när du väljer videokonverterare:

 1. Kvaliteten på videon – Den konverterade filen måste ha standard videokvalitet för utmärkt visning. Helst bör du kunna manipulera videokvaliteten. Det kan variera mellan lågt, medium eller högt. Det är ännu bättre om du kan välja specifik videoupplösning som 360p, 720p, 1080p och mer.
 2. Undertexter – Vi gillar alla videor som finns på olika språk. I sådana fall är användningen av undertexter väsentlig när du spelar den på YouTube eller YouTube Premium. Logiskt sett föredrar du att ladda ner dessa videor tillsammans med undertexterna.
 3. Bulknedladdning – Du kan ladda ner filerna individuellt eller i bulk baserat på spellistor från YouTube-kanaler. Om du gillar ett visst band kanske du vill ladda ner hela diskografin. Och om du gillar en filmregissör kanske du vill ladda ner hela filmografin.
 4. Kompatibilitet med flera filformat – Du kanske vill ladda ner och spara videor i flera format i din filhanterare. Om du har olika alternativ att välja mellan, som MP3, MP4, FLAC eller AAC, kan du vara mer flexibel.
 5. Inbyggd videoredigerare – Du kanske vill se en viss låt mitt i en video. Eller kanske du vill redigera en specifik del av en film. Videoredigeringsbehov kan uppstå när som helst, vilket gör det till en viktig funktion i ett YouTube-nedladdningsverktyg. Du kan prova valfri AVC (Video Video Converter) som levereras med en inbyggd redigerare.
 6. Hastighet – Verktyget ska kunna ladda ner och konvertera videor snabbt. Nedladdningstiderna bör idealiskt inte påverkas starkt av fluktuationer i internet- och wi-fi-anslutning.

2. Kopiera URL-adressfältets video från YouTube.

Anta att du använder ett onlineverktyg för nedladdning av video. I det här fallet måste du gå till YouTube och öppna den video du vill ladda ner.

Du kan helt enkelt kopiera och klistra in länken URL som visas i rutan.

Ladda ner YouTube-video
Du kan öppna verktyget i en ny flik i samma fönster. När det öppnas kommer det att visa en textruta för att ange URL: n.

Här är en skärmdump från y2mate där du kan ladda ner videon.

Du behöver helt enkelt klistra in URL: en i textrutan som på bilden ovan och klicka på alternativet ‘Start’. Vissa webbplatser kan också ha knappar som säger ‘Gå’ eller ‘Ladda ner’.

Klistra in URL i y2mate
Om du använder ett nedladdningsbart verktyg måste du först ladda ner och installera det på din dator. När du kör det kommer det att ge dig samma alternativ för att kopiera och klistra in webbadressen för konvertering.

Var försiktig med onödig programvara som du kan behöva ladda ner också. Undvik sådana när det är möjligt.

Några bra alternativ är Keepvid, som kan hjälpa dig att ladda ner videofiler med Apple MacOS, iPad, iPhone och Android-enheter. Du kanske också måste titta på alternativa YouTube-appar som fungerar i Google Play Store eller med olika smartphones. Och om du laddar ner från Vimeo för att titta på videor offline, finns det en mängd andra alternativ att välja mellan.

3. Välj filformat & videokvalitet.

När du klistrar in YouTube-video-webbadressen i sökrutan får du många alternativ. Med y2mate kan du till exempel välja det videoformat du vill ladda ner, videokvalitet och filstorlek.

Välj filformat
Slutligen väljer du det alternativ du vill ha och klicka på alternativet “Ladda ner”.

Vissa av verktygen låter dig också ladda ner YouTube-videor i format som WMV, MPG, AVI, ASF, M2TS, 3GP, 3G2, FLV, MKV, SWF, WEBM, HTML5 WEBM, HTML5 OGG, HTML5 och mer.

Om du letar efter batchnedladdningar kan du också ange en mapp på din dator för att spara alla nedladdade videor. Du kan möta viss förvirring om du använder ett VPN eftersom verktyg vanligtvis betonar din IP-adress över den video-URL du anger. Så om du är en VPN-användare kanske du vill ändra plats för rätt nedladdningar.

När videon laddats ner kan du spela den när och när du vill.

Metod 2: Ladda ner YouTube-videos direkt.

Du behöver inte alltid använda ett YouTube-nedladdningsverktyg. Det är ganska enkelt att ladda ner YouTube-videor direkt från YouTube.

Spara video från youtube – Steg för steg

 1. Gå till den video du vill ladda ner.
  Öppna YouTube i din webbläsare och gå till videon du vill ladda ner.
 2. Lägg till ‘ss’ i URL: en.
  Därefter måste du redigera URL: en i textredigeraren som tillhandahålls av YouTube. Ange helt enkelt “ss” efter “www.” Men innan “youtube.com.”
 3. Tryck på Enter
  När du har angett ss i url:en så trycker du på “Enter”-knappen på tangetbordet.
spara video från youtube

Därefter omdirigeras du till en webbplats som savefrom.net. Där kan du spara video från youtube.

spara video från youtube

4. Ladda från webbplats
När du har omdirigerats finns det gott om gratis tjänster som du inte behöver ladda ner eller installera. I det ögonblick du trycker på knappen ‘Enter’ omdirigeras du till webbplatsen.

Du ser att textredigeraren redan har video-webbadressen, så du behöver inte kopiera och klistra in någon länk. Din video är också redo att laddas ner – allt du behöver göra är att klicka på knappen “Ladda ner”.

Ladda ner YouTube-videor Savefrom.net
Du får också välja format och kvalitet på videon. Vanligtvis väljer du att ladda ner från youtube till mp4 och slutligen klickar du på alternativet “ladda ner” så får du din video inom några sekunder.

Metod 3: Använd tillägg

Du kanske inte vill tänka på YouTube-video-webbadressen. Och vissa av er kanske inte vill använda något tredjepartsverktyg för att ladda ner filmerna från youtube.

I detta fall är användning av tillägg i din webbläsare bara den lösning du behöver.

 1. Välj ett tillägg.
  Det finns ett tillägg för praktiskt taget allt du kan behöva.

Den goda nyheten är att det finns en mängd olika alternativ att ladda ner YouTube-videor.

Vissa av dem är bäst lämpade för Firefox och Chrome, medan andra är fristående som addoncrop.

Här är ett exempel på ett liknande tillägg som heter ‘YouTube Video and Audio Downloader‘.

Opera-tillägg YouTube Downloader

 1. Ladda ner tillägget.
  Processen är enkel i Opera. Och det är mer eller mindre samma för andra webbläsare också.

I Opera kan du bara gå vidare och klicka på alternativet ‘Lägg till Opera’ som visas i grön färg. Se också till att du laddar ner rätt tillägg beträffande webbläsaren du använder. De fungerar inte annars.

När tillägget laddats ner installerar du det. Om tillägget inte fungerar efter installationen startar du om datorn.

 1. Gå till YouTube.
  Gå sedan till YouTube-videon som du vill ladda ner. När du är där kommer du att märka en ikon längst upp till höger (för Opera-användare).

När du installerar detta tillägg får du några alternativ:

Snabb nedladdning
Ladda ned panelen
Konverteringsverktyg
inställningar
Alternativ för videohämtning
Klicka sedan på alternativet ”snabb nedladdning” så får du videon installerad i ditt system.

Du får inte “direktnedladdnings”-alternativet från YouTube oavsett vilken webbläsare du använder om du inte använder ett tillägg i webbläsaren.

 1. Formatera val
  De flesta tillägg ger dig en mängd olika alternativ för att spara videon. Val varierar mellan flera format, såväl som olika videokvaliteter. Vanligtvis flyter en pop-up upp under nedladdningsvalet och ber om dina preferenser.

Metod 4: Använd det virtuella skrivbordet

Att använda ett virtuellt skrivbord (VD) är ett annat enkelt sätt att ladda ner YouTube-videos.

Så här kan du göra det.

 1. Gå till YouTube-videon.
  Besök först YouTube-plattformen och skriv namnet på videon du vill visa och ladda ner. När du gör detta och trycker på knappen ‘Enter’ börjar videon spela.
 2. Lägg till “vd” till URL: n.
  Processen liknar nu när du direkt laddar ner videor genom att lägga till ‘s’ till URL: n. I det här fallet måste du redigera videodressen och lägga till orden ‘vd’ före ‘youtube’ och efter ‘www.’

Kolla in det här:

Lägg till Vd till YouTube URL
Efter redigeringen trycker du på ‘Enter’ -knappen. Därefter omdirigeras du till Django-webbplatsen för den video du vill ladda ner.

VDYouTube

 1. Välj videoformat och kvalitet.
  På VDYouTube-webbplatsen bläddrar du ner för att välja kvalitet och format på YouTube-videon. Baserat på dina behov kan du gå vidare.

VDYouTube videokvalitetsformat

 1. Ladda ner YouTube-video.
  När du klickar på alternativet “nedladdning” är det bara några sekunder innan det installeras i ditt datorsystem.

Metod 5: Använd VLC-spelaren

Om du inte har VLC-mediaspelaren i ditt datorsystem kan du ladda ner den härifrån. VLC Media Player är säkert och gör det lättare för dig att ladda ner YouTube-videor.

Här är hur:

 1. Gå till YouTube-video och kopiera URL: n.
  Gå till YouTube och öppna videon du vill ladda ner. Därefter kopierar du webbadressen till videon.
 2. Öppna VLC Media Player.
  Helst bör du inte vänta på att det här steget öppnar VLC-mediaspelaren. Du bör hålla den öppen på aktivitetsfältet för din fördel.
 3. Ny nätverksström.
  När du öppnar VLC-mediaspelaren går du till alternativet ‘Media’ och klickar på den.

Välj sedan alternativet ‘Öppna nätverksström’. Naturligtvis är detta fallet när du använder ett Windows OS.

VLC Media Player Open Network Stream
När du använder Mac är flödet FIL> ÖPPET NÄTVERK.

 1. Öppna media.
  I det här stadiet ser du en sida med en textredigerare, oavsett vilket operativsystem du använder. Klistra in den kopierade URL: en för YouTube-videon som du vill ladda ner.

Open Media – VLC Player

 1. Tryck på alternativet “Spela”.
  När du klickar på alternativet ‘spela’ börjar videon spela på VLC.
 2. Codec-information.
  Klicka sedan på alternativet ‘Verktyg’ i det övre högra hörnet. Där hittar du ett alternativ som heter ‘codec information’. Du kan också nå alternativet ‘codec information’ genom att använda kommandot ‘CTRL + J’.

VLC Player -Codec Information

När du klickar på ‘codec information’ öppnas ett nytt fönster.

 1. Plats.
  Fönstret ser ut så här:

VLC Player-fönster
Du måste kopiera informationen om videon från platstextrutan längst ner på sidan. Detta steg är ganska enkelt för Windows-användare.

Men om du är Mac-användare måste du högerklicka på fältet och klicka på alternativet ‘Öppna URL’.

 1. Kopiera / klistra in webbadressen.
  Om du använder ett Windows-system har du redan kopierat webbadressen. Klistra in den i din webbläsare och klicka på ‘Enter’. Steget är överflödigt för Mac-användare.
 2. Spara.
  I detta skede bör videon spelas upp i din webbläsare online. Högerklicka på videon och välj alternativet “Spara video som”.

Spara video som VLC-spelare

 1. Ladda ner videon.
  Videon kommer nu att börja ladda ner. Standardformatet är MP4, och standardtiteln är “videoplayback.” När det laddas ner kan du spara det med dina andra videor.

Även om processen kan verka långsiktig just nu är det ganska enkelt när du gör det själv.

Join the discussion

1 comment
Max Hänni