Hur ladda ner video från Youtube 2022 (3 alternativ)

YouTube är världens största videoplattform på hela internet. Faktum är att över 30 miljoner besökare tittar på 5 miljarder videor varje dag på YouTube. Om du vill spara videos för att titta på senare utan wifi uppkoppling måste du lära dig hur du laddar ner YouTube-videor snabbt och enkelt.

Du kan ladda ner YouTube-videor till olika format som MP4, AVI, MPEG och mer. Eller om du bara behöver videons ljud kan du ladda ner YouTube-videor till MP3-filer. Med så många sätt att ladda ner och få tillgång till videor på begäran skapade jag denna guide med de senaste sätten att ladda ner YouTube-videor i år. Innan du börjar är det viktigt att veta om det är lagligt att ladda ner videor på detta sätt så du behöver inte oroa dig att du gör något olagligt.

[toc]

Är nedladdning av YouTube-videor lagligt?

YouTube har en ganska flexibel användarvillkor som avgränsar vad en tittare kan eller inte kan göra på plattformen. Nedladdning av videor utan förhandsgodkännande, försäljning och intrång i upphovsrätten är brott mot plattformens servicevillkor. YouTube betraktar det som ett brott som kan verkställas vid en domstol. Därför har många YouTube- till MP3-omvandlare specialbestämmelser där de endast tillåter konvertering av videor som är offentligt tillgängliga på YouTube. Vissa konverterare har också plattformar för berörda personer för att väcka ett klagomål om intrång i upphovsrätten, i vilket fall videoklippet omedelbart blockeras från konvertering. Men du kan vara säker på att de flesta av de omvandlare som finns tillgängliga på marknaden är laglydiga med ett korrekt protokoll för att säkerställa lagligheten i deras handlingar.

Så laddar du ner videos – steg för steg

Nedladdning av videor från YouTube är inget svårt uppdrag. Det finns många sätt att göra det på – och vi går igenom dem alla här, en efter en. Det enklaste sättet att ladda ner YouTube-videor på är att använda videokonverterare.

Metod 1: Ladda ner YouTube-videor med hjälp av ett program.

1. Välj ett program / omvandlare.

Välj först det bästa nedladdningsprogrammet för YouTube till video som du kommer att använda.

Välj först och främst ett program som är skapat för ditt operativsystem. Det finns olika operativsystem på marknaden, som Windows, Mac, iOS, Linux och Android. Beroende på vilket operativsystem du använder kommer dina val förmodligen att variera. Det finns FLVTO – ett program som är kompatibelt med Linux, Windows och Mac.

Du kan också välja baserat på om ett program är gratis eller inte. Det finns några fantastiska gratisprogram, men de betalade versionerna är vanligtvis bättre. Några exempel på sådana program är 4K Video Downloader och AVC. Medan gratisversionerna är ganska kraftfulla, erbjuder betalversionerna vanligtvis bättre ljud- och videokvalitet, batchnedladdningsfunktioner och det större alternativet för filformat.

Du kanske också vill välja mellan ett webbläsarbaserat alternativ eller ett nedladdningsbart verktyg. Du kan bli chockad av det stora utbudet av videokonverterare på internet. Det är lite utmanande att avgöra vilken som passar dig bäst, men till stor del fungerar alla väldigt bra.

Här är några saker som är viktiga att tänka på när du väljer videokonverterare:

 1. Kvaliteten på videon – Den nedladdade videon måste ha standard videokvalitet för utmärkt visning. Helst bör du kunna justera videokvaliteten till det du önskar. Det kan variera mellan lågt, medium eller högt. Det är ännu bättre om du kan välja specifik videoupplösning som 360p, 720p, 1080p och mer.
 2. Undertexter – Vi gillar alla videos som finns på olika språk. I sådana fall är användningen av undertexter viktig när du spelar den på YouTube eller YouTube Premium. Och ifall du gärna tittar YouTube med undertexter, så tittar du väl gärna på ditt nedladdade klipp med undertexter? Förmodligen föredrar du att ladda ner dessa videor tillsammans med undertexterna.
 3. Bulknedladdning – Du kan ladda ner filerna individuellt eller i bulk baserat på spellistor från YouTube-kanaler. Om du gillar ett visst band kanske du vill ladda ner alla deras låtar i en nedladdning. Och om du gillar en filmregissör kanske du vill ladda ner dennes samlingsverk.
 4. Kompatibilitet med flera filformat – Tillgänglig i flera filformat – Du kanske vill ladda ner och spara videor i flera format i din filhanterare. Om du har olika alternativ att välja mellan, som MP3, MP4, FLAC eller AAC, kan du vara mer flexibel.
 5. Inbyggd videoredigerare – Du kanske vill se en viss låt mitt i en video. Eller kanske du vill redigera en specifik del av en film. Videoredigeringsbehov kan uppstå när som helst, vilket gör det till en viktig funktion i ett YouTube-nedladdningsverktyg. Du kan prova valfri AVC (Advanced Video Coding) som laddas ned med en inbyggd videoredigerare.
 6. Hastighet – Verktyget ska kunna ladda ner och konvertera videor snabbt. Nedladdningstiderna ska helst inte påverkas starkt av störningar i internet- och wi-fi-anslutning.

2. Kopiera videons länk från YouTube.

Anta att du använder ett onlineverktyg för nedladdning av video. I det här fallet måste du gå till YouTube och öppna den video du vill ladda ner.

Du kan helt enkelt kopiera och klistra in länken som visas i rutan.

Ladda ner YouTube-video
Du kan öppna verktyget i en ny flik i samma fönster. När det öppnas kommer det att visa en textruta för att ange länken.

Här är en skärmdump från y2mate där du kan ladda ner videon.

Det enda du behöver göra är att klistra in länken i textrutan som på bilden ovan och klicka på alternativet ”Start”. Vissa webbplatser kan också ha knappar som säger ”Gå” eller ”Ladda ner”.

Klistra in länken i y2mate
Om du använder en nedladdningsbart omvandlare måste du först ladda ner och installera den på din dator. När du startar det kommer det att ge dig samma alternativ för att kopiera och klistra in webbadressen för konvertering.

Var försiktig med onödig programvara som du kan behöva ladda ner också. Undvik sådana när det är möjligt då dessa kan innehålla programvaror som är skadliga för din enhet.

Några bra alternativ är Keepvid, som kan hjälpa dig att ladda ner videofiler med Apple MacOS, iPad, iPhone och Android-enheter. Du kanske också måste titta på alternativa YouTube-appar som fungerar i Google Play Store eller med olika smartphones. Och om du laddar ner från Vimeo för att titta på videor offline, finns det en mängd andra alternativ att välja mellan.

3. Välj filformat & videokvalitet.

När du klistrar in YouTube-video länken i sökrutan får du många alternativ. Med y2mate kan du till exempel välja det videoformat du vill ladda ner, videokvalitet och filstorlek. Något som kan vara värt att tänka på för den som har ont om utrymme på sin enhet är att filstorleken ökar i takt med att du ökar på videokvaliteten.

Välj filformat
Slutligen väljer du det alternativ du vill ha och klicka på knappen “Ladda ner”.

Vissa av verktygen låter dig också ladda ner YouTube-videor i format som WMV, MPG, AVI, ASF, M2TS, 3GP, 3G2, FLV, MKV, SWF, WEBM, HTML5 WEBM, HTML5 OGG, HTML5 och mer.

Du kanske blir lite förvirrad ifall du använder dig utav en VPN eftersom omvandlarprogram oftast poängterar din IP-adress över länken du anger. Så om du är en VPN-användare kanske du vill ändra plats för rätt nedladdningar.

När videon laddats ner kan du spela den när och var du vill.

Metod 2: Ladda ner YouTube-videor direkt.

Du behöver inte alltid använda ett YouTube-nedladdningsprogram. Det är ganska enkelt att ladda ner YouTube-videor direkt från YouTube.

Spara video från YouTube – Steg för steg

 1. Gå till den video du vill ladda ner.
  Öppna YouTube i din webbläsare och gå till videon du vill ladda ner.
 2. Lägg till ”ss” i URL: en.
  Därefter måste du redigera länken i sökrutan på din webbläsare som visar YouTube. Ange helt enkelt “ss” efter “www.” Men innan “youtube.com.”
 3. Tryck på Enter
  När du har angett ss i länken så trycker du på “Enter”-knappen på tangetbordet.
spara video från youtube

Därefter skickas du automatiskt till en webbplats som heter “savefrom.net”. Där kan du spara din video från YouTube.

spara video från youtube

4. Ladda ned från webbplatsen
När du har skickats till omvandlarens hemsida finns det gott om gratis tjänster som du inte behöver ladda ner eller installera. I det ögonblick du trycker på knappen ‘Enter’ omdirigeras du till webbplatsen.

Du ser att textredigeraren redan har videons länk, så du behöver inte kopiera och klistra in någon länk. Din video är också redo att laddas ner – allt du behöver göra är att klicka på knappen “Ladda ner”.

Ladda ner YouTube-videor från Savefrom.net
Du får också välja format och kvalitet på videon. Vanligtvis väljer du att ladda ner från YouTube till mp4 och till sist klickar du på knappen “ladda ner” så får du din video inom några sekunder.

Metod 3: Använd tillägg

Du kanske inte vill tänka på YouTube-videons länk. Och vissa av er kanske inte vill använda något tredjepartsverktyg för att ladda ner filmerna från YouTube.

I detta fall är användning av tillägg i din webbläsare den bästa lösningen för dig.

 1. Välj ett tillägg.
  Det finns ett tillägg för nästan allt du kan behöva.

Den goda nyheten är att det finns en mängd olika alternativ för att ladda ner YouTube-videor.

Vissa av dem är bäst lämpade för Firefox och Chrome, medan andra är fristående som addoncrop.

Här är ett exempel på ett liknande tillägg som heter ”YouTube Video and Audio Downloader”.

Opera-tillägg YouTube Downloader

 1. Ladda ner tillägget.
  Processen är väldigt enkel i Opera. Och det är mer eller mindre samma för andra webbläsare också.

I Opera kan du bara gå vidare och klicka på alternativet ”Lägg till Opera” som visas i grön färg. Se också till att du laddar ner rätt tillägg beträffande webbläsaren du använder. De fungerar inte annars.

När tillägget laddats ner installerar du det. Om tillägget inte fungerar efter installationen kan en omstart av din dator hjälpa.

 1. Gå till YouTube.
  Gå sedan till YouTube-videon du vill ladda ner. När du är där kommer du att märka en ikon längst upp till höger (för Opera-användare).

När du installerar detta tillägg får du några alternativ:

Snabb nedladdning
Ladda ned panelen
Konverteringsverktyg
inställningar
Alternativ för videohämtning
Klicka sedan på alternativet ”snabb nedladdning” så får du videon installerad på din dator.

Du får inte “direktnedladdnings”-alternativet från YouTube oavsett vilken webbläsare du använder om du inte använder ett tillägg i webbläsaren.

 1. Formatera val
  De flesta tillägg ger dig flera olika alternativ för att spara videon. Du får möjligheten att välja format men även videokvalitet. Vanligtvis flyter en pop-up upp under nedladdningsvalet och ber om hur du vill ladda ned videon.

Metod 4: Använd det virtuella skrivbordet

Att använda ett virtuellt skrivbord (VD) är ett annat enkelt sätt att ladda ner YouTube-videor.

Så här kan du göra det.

 1. Gå till YouTube-videon.
  Besök först YouTube-plattformen och skriv namnet på videon du vill visa och ladda ner. När du gör detta och trycker på knappen ”Enter” börjar videon spela.
 2. Lägg till ”vd” till länken.
  Detta sättet liknar sättet där du laddar ner videor genom att lägga till ”ss” till länken. I det här fallet måste du redigera länken och lägga till orden ”vd” före ”youtube” och efter ”www.”

Kolla in det här:

Lägg till Vd till YouTube URL
Efter redigeringen trycker du på ”Enter” -knappen. Därefter skickas du till Django-webbplatsen för den video du vill ladda ner.

VDYouTube

 1. Välj videoformat och kvalitet.
  På VDYouTube-webbplatsen bläddrar du ner för att välja kvalitet och format på YouTube-videon. Baserat på dina behov kan du gå vidare.

VDYouTube videokvalitetsformat

 1. Ladda ner YouTube-video.
  När du klickar på alternativet ”Download” är det bara några sekunder innan det installeras i ditt datorsystem.

Metod 5: Använd VLC-spelaren

Om du inte har VLC-mediaspelaren på din dator kan du ladda ner den härifrån. VLC Media Player är säkert och gör det lättare för dig att ladda ner YouTube-videor.

Här är hur:

 1. Gå till YouTube-videon och kopiera länken.
  Gå till YouTube och öppna videon du vill ladda ner. Därefter kopierar du webbadressen till videon.
 2. Öppna VLC Media Player.
  Helst bör du inte vänta på att det här steget öppnar VLC-mediaspelaren. Du bör hålla den öppen på aktivitetsfältet för din fördel.
 3. Ny nätverksström.
  När du öppnar VLC-mediaspelaren går du till alternativet ”Media” och klickar på det.

Välj sedan alternativet ”Öppna nätverksström”. Naturligtvis är detta fallet när du använder ett Windows OS.

VLC Media Player Open Network Stream
När du använder Mac är flödet FIL> ÖPPET NÄTVERK.

 1. Öppna media.
  I det här stadiet ser du en sida med en textredigerare, oavsett vilket operativsystem du använder. Klistra in den kopierade länken för YouTube-videon som du vill ladda ner.

Open Media – VLC Player

 1. Tryck på alternativet ”Spela”.
  När du klickar på alternativet ”Spela” börjar videon spela i programmet VLC.
 2. Codec-information.
  Klicka sedan på knappen ”Verktyg” i det övre högra hörnet. Där hittar du ett alternativ som heter ”Codec Information”. Du kan också nå alternativet ”Codec Information” genom att använda kommandot ”CTRL + J” på ditt tangentbord.

VLC Player -Codec Information

När du klickar på ”Codec Information” öppnas ett nytt fönster.

 1. Plats.
  Fönstret ser ut så här:

VLC Player-fönster
Du måste kopiera informationen om videon från platstextrutan längst ner på sidan. Detta steg är ganska enkelt för Windows-användare.

Men om du är en Mac-användare måste du högerklicka på fältet och klicka på alternativet ”Öppna URL”.

 1. Kopiera / klistra in länken.
  Om du använder ett Windows-system har du redan kopierat länken. Klistra nu in den i din webbläsare och klicka på ”Enter”. Steget är överflödigt för Mac-användare.
 2. Spara.
  Nu borde videon spelas upp i din webbläsare online. Högerklicka på videon och välj alternativet “Spara video som”.

Spara video som VLC-spelare

 1. Ladda ner videon.
  Videon kommer nu att börja ladda ner. Standardformatet är MP4, och standardtiteln är “videoplayback.” När den laddas ner kan du spara den bland dina andra videor.

Även om processen kan verka långsiktig just nu är det ganska enkelt när du får koll på det.

1 reaktion på ”Hur ladda ner video från Youtube 2022 (3 alternativ)”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *