Checklista

Har du bestämt dig för att du vill bli en influencer då är det dags att realisera din idé. Men var börjar du? Jag har satt ihop en enkel checklista som gör det lite lättare att komma igång med din nya karriär som influencer.

  1. Vad brinner du för?
  2. Bestäm ditt område
  3. Kartlägg hashtags
  4. En förbättrad profil
  5. Skapa innehåll
  6. Bygg relationer

Vad brinner du för?

Att bli en influencer sker sällan över en natt. Det är ett långsiktigt mål och du kommer se att det krävs minst 3-4 månader innan det faktiskt ger någon märkbar effekt. Därför behöver du se till att du blir en influencer inom ett område som inspirerar dig.  Bestäm dig för ett område.

Tips: Fastna inte på att omfattningen av ditt område. Ett större område innebär fler konkurrenter. Mindre områden har oftast få konkurrenter.

Identifiera målgrupp och företag

Nästa steg är att identifiera din målgrupp och företag som är aktiva i det området du bestämt dig för att fokusera på. Relationer är extremt viktigt i din roll som influencer.

Sätt ihop en lista med företag som du kommer att ”peta på” under tiden som du blir en influencer. Får företag upp ögonen för dig så kommer de också vilja involvera dig i deras marknadsföring.

Sätt ihop en lista med andra profiler som du ska fokusera på att bekanta dig med. Att samarbeta med andra profiler kan innebära att ni når ut till varandras följare och på så sätt växer ni tillsammans.

Kartlägg hashtags

Varje bild som du lägger upp kommer du behöva hashtagga med relevanta hashtags. Skapa ett excel-ark där du sparar hashtags som kan passa till olika typer av bilder du planerar att lägga upp. Kartlägg hashtags.

En förbättrad profil

Det är enkelt att sätta upp en profil på Instagram men det krävs många tester för att den ska bli så effektiv som möjligt. Tänk på att du enbart har några sekunder på dig att få uppmärksamheten av andra profiler på Instagram. Därför behöver du ha en catchy profil. Börja med att titta på dom största profiler i ditt område och försök att göra en förbättrad version av deras.
Tips: Var inte rädd att byta ofta! 

instagram beskrivning instagram beskrivning instagram beskrivning 3

Skapa innehåll

En av det absolut viktigaste som influencer är ditt innehåll. Allt ditt material måste ha ett syfte och berätta en del av din story. Det betyder samtidigt att inte alls behöver vara perfekt. Let’s face it. Allt vi gör är inte perfekt och det är helt okej att lägga upp något som är good enough. Bestäm en dag i veckan som du spenderar med att skapa nytt innehåll och skriva beskrivningar. Om du använder mina tre bästa verktyg till Instagram så föreslår jag att du kartlägger dina inlägg direkt.

Bygg relationer

Det sista men viktigaste av alla punkter. Det är dags att börja bygga relationer. Hur gör du? Stick ut hakan! Jag började med att lägga till alla mina vänner i den stad jag växte upp. Eftersom vi växte upp i samma stad så antog jag att de skulle tycka att det var intressant att följa min resa till att bli en influencer. Jag passade även på att följa deras vänner och bekanta eftersom de troligtvis någon gång hade träffat mig.

Nästa steg är att börja följa och gilla alla i personer som är aktiva i din målgrupp. Följ upp till 600 nya personer om dagen och gilla upp till 1000 bilder. 

Osäker på var du ska börja? Börja här!