Vad är appen Vero? Vad innebär det för Instagram?

Vad är Vero? – Möt den nya social media appen som konkurrerar med Instagram och Facebook 

– De senaste dagarna har antalet nedladdningar av Vero skjutit i höjden och är snart uppe i 1 miljon nedladdningar på App Store. Enligt Vero själva så är appen ett nytt sätt att vara social på och gör det enklare för dig att dela saker du tycker om. Men varför är den plötsligt så populär? Det finns inget säkert svar men en av orsakerna kan bero på att det är många användare som är trötta på att algoritmerna i andra sociala mediekanaler ändras hela tiden.

Vad är Vero?

Vero är en social media app som påminner om Instagram men som försöker vara Instagram, Facebook, Twitter och Spotify i ett. Vilket betyder att du kan dela videor, musik, länkar, böcker, platser och foton på samma ställe.

Hur skiljer sig Vero mot Instagram och Facebook?

Det finns flera saker som skiljer dem åt, men här är tre av de främsta skillnader:

  • Vero lägger upp inläggen i kronologisk ordning precis som Instagram gjorde innan deras uppdatering. Vilket betyder att den inte innehåller en algoritim som ”sorterar” ditt flöde.
  • Du kan i vänner inställningar gruppera dina vänner i tre olika kategorier: nära vänner, vänner, bekanta eller följare. När du tillåter en vän förfrågan bestämmer du vilken kategori den personen tillhör. Vilket betyder att om du t.ex. lägger upp ett inlägg från din semester så kan du välja vilken eller vilka kategorier av vänner som kan se det inlägget.
  • Du kan köpa produkter direkt ur appen utan att behöva lämna den.

Hur skaffar man Vero?

Vero går att ladda ner på Apples App Store och Google Play.

Inga annonser? Kostar Vero något?

Nej, det finns inga annonser. Just nu kostar appen ingenting, men det kommer eventuellt att bli en årsprenumeration i framtiden. Enligt Vero så kommer de första miljoner användare som laddar ner appen aldrig behöva betala någonting i framtiden. Orsaken till den årliga avgiften, säger Vero, beror på att de inte ska behöva annonsera på appen för att behålla ett så smidigt och rent flöde som möjligt.

Join the discussion

Max Hänni