LÄS DET HÄR INNAN DU ANVÄNDER SAVR

Spara 1000 kronor i månaden, i 25 år och du har 1 517 000 kronor på ditt Savr-konto. Savr är fondroboten som automatiskt sparar och placerar dina pengar. Men varför skulle du använda Savr och inte ett vanligt sparkonto?

Vad är Savr? Så här svarar Daniel, VD på Savr.

SAVR bygger på en vision vi har om en helt digital spartjänst som på riktigt är byggd för den breda massan. Vi ser inte varför gemene man ska behöva ha ett eget intresse för börsen för att kunna börja spara långsiktigt. Vi har därför skapat en till ytan avskalad men samtidigt teknisk avancerad tjänst med bara ett fokus: Göra det superenkelt för vem som helst att komma igång med ett månadssparande som ger en bra långsiktig avkastning. – Daniel Aarenstrup, VD SAVR

Vad händer när du investerar pengar i fondroboten, Savr?

När du betalar in det månadsbelopp du bestämt dig för att investera så öppnas ett investeringssparkonto(ISK) hos Fondab. Därefter sätter du upp ett autogiro med det belopp du vill spara varje månad. Pengarna investeras sedan löpande i Cliens Mixfond.

  1. Ditt autogiro godkänns hos Bankgirocentralen (2-3 bankdagar)
  2. Pengarna dras från ditt konto (1-2 bankdagar)
  3. Fondandelar köps i Cliens Mixfond (2-3 bankdagar)
  4. Fondandelarna finns nu på ditt Savr-konto och du är igång och sparar.

Vad är Cliens Mixfond?

Cliens Mixfond är en så kallad värdepappersfond som är aktivt förvaltad. Det innebär att man betalar för att de som jobbar på Cliens ska placera pengarna man har i fonden.

Cliens Mixfond har som målsättning att ge andelsägarna en god avkastning genom en aktiv tillgångsallokering och växlar mellan aktier och räntebärande överlåtbara värdepapper.

Fondens medel placeras till minst 90 procent i svenska bolag. Av fondens medel skall 25 till 75 procent vara direkt placerade i aktierelaterade instrument. Av fondens medel kan 25 till 75 procent vara direkt placerade i ränterelaterade finansiella instrument med vilka menas bl.a. statsobligationer, bostadsobligationer, företagscertifikat, företagsobligationer, statsskuldsväxlar samt placering på konto hos kreditinstitut.

Vad kostar Savr?

SAVR har inga insättnings- eller uttagsavgifter, månadsavgifter eller startavgifter. När du väljer att spara genom Savr så dras en fondavgift på 1,81% per år ut. Avgiften går till att aktivt förvalta dina pengar och att utveckla SAVRs spartjänst.

Max Hänni