4 program som gör dig riktigt produktiv

Att bli mer produktiv handlar egentligen om att du behöver bli mer effektiv. I många år trodde vi att multitaskning var lösningen. Tekniken gjorde det alltså möjligt att hantera fler och fler saker samtidigt. Idag vet vi bättre.

Snabbval
Self Controll
Forest
The most dangerious writing app
Pomodoro Keeper

Idag är det bevisat att de flesta människor inte blir mer effektiva av att göra fler saker samtidigt. För att bli mer effektiv rekommenderar jag att du gör EN sak i taget. Att göra en sak i taget gör mig otorligt mycket mer effektiv. Självklart behöver jag en hel del verktyg för att motarbeta prokrastinering.

SelfControl

self control

Appen Self Control ger dig möjlighet att blockera webbsidor under en viss tid. Det innebär att om du(som jag) prokrastinerar på sociala medier som Facebook, IG eller Linkedin så kan du lägga till dessa i en lista och blockera listan i X-minuter. Är du beroende av att kolla din mejl så kan lägga den i en lista för att blockera den under tiden du fokuserar på att göra klart uppgiften.

Här laddar du ner SelfControl

Forest

forest app

Appen Forest påminner om SelfControl däremot är det fokus på att hålla dig borta från prokrastination via mobilen. Du sätter en tid och i appen planteras ett träd. Trädet växer under tiden du arbetar och skulle du använda mobilen så dör trädet. Perfekt för dig som är beroende av att skrolla flödet på Instagram.

Här laddar du ner Forest

The Most Dangerous Writing App


The most dangerious writing app tvingar dig att skriva annars försvinner allt du skrivit. Utöver risken att allt går förlorat om du försöker sluta skriva så kan det hända att du ordbajsar en hel del. Oftast är det bättre att ordbajsa än att inte skriva alls.

Här hittar du The most dangerious writing app

Pomodoro Keeper

Pomodoro Keeper app

Pomodoro tekniken utgår från att du arbetar stötvis i ca 25 minuter därefter tar du en kort pause och jobbar 25 minuter igen. Tekniken grundar sig i att hjärnan behåller fokus x-antal minuter och därefter behöver den vila.

Här laddar du ner Pomodoro Keeper

Join the discussion

Max Hänni